DIVENDRES, 10 DE GENER

 

A les 12 del migdia, repic de campanes i dispar de morterets anunciant l’inici de les festes d'enguany.

 

DISSABTE, 11 DE GENER

 

A les 12 del migdia al Saló de Sessions de l’Ajuntament d’Igualada, presentació de les Festes Gremials, banderers i proclamació de la pubilla i dames.

Els banderers d’enguany seran el Sr. JAUME SOLER I VIDAL, portador de la bandera petita i la Sra. ANNA MARIA MENSA I GIL, portadora de la bandera gran.

 

Pel que fa a la pubilla, aquest honor correspon a BERTA PRAT I ALEMANY, acompanyada de les seves dames d’honor SANDRA ALEMANY I MISERACHS i MAR MORÓN I PRAT.

 

L’acte acadèmic anirà a càrrec del Sr. JAUME ORTÍNEZ I VIVES.

 

DIVENDRES 17 DE GENER

A 2/4 de 10 del matí i des de casa de la banderer Sra. ANNA MARIA MENSA I GIL portadora de la bandera gran situada al carrer Òdena, 51  s’anirà a buscar la bandera petita, portada pel Sr. JAUME SOLER I VIDAL situada a l’Avinguda Vilanova, 43. Ens acompanyarà la Banda de Música d’Igualada i els Trabucaires igualadins “Els Voladors”, i ens dirigirem a l’arxiprestal Basílica de Santa Maria. També ens acompanyaran la pubilla BERTA PRAT I ALEMANY, i les seves dames d’honor SANDRA ALEMANY I MISERACHS i MAR MORÓN I PRAT.

 

A les 11 del matí se celebrarà el Solemne Ofici concelebrat per Mossèn Francesc Xavier Bisbal, rector moderador "in solidum" de les parròquies de Sant Maria i la Sagrada Família i predicat per Mossèn Eduard Flores, rector "in solidum" de les mateixes; amb la típica benedicció de panets. 

Hi participaran amb els seus cants l’Schola Cantòrum d’Igualada. Al finalitzar es cantaran els goigs de Sant Antoni.

En sortir s’acompanyarà a les banderes al seu domicili. Davant de l’Ajuntament i a casa dels banderers s’oferirà els Ball de Bastons, a càrrec dels balladors del “Ball de Bastons d’Igualada”.

 

DISSABTE, 18 DE GENER

 

A les 6 de la tarda, tradicional cercavila. Primerament, s'anirà a buscar la bandera gran a casa de la banderera Sra. ANNA MARIA MENSA I GIL al carrer Òdena, 51. Seguidament, ens dirigirem al domicili del portador de la bandera petita Sr. JAUME SOLER I VIDAL a l'Avinguda Vilanova, 43 per tal d'iniciar la cercavila pels carrers de la ciutat.

 

A l’arribar a casa dels banderers, aquests obsequiaran a tots els presents amb coca i barreja.

 

 

DIUMENGE, 19 DE GENER

 

Des de les 9 fins 2/4 d'11 del matí, esmorzar pels participants forans en els Tres Tombs, a l’esplanada del torrent de Can Masarnau.

 

A partir de les 11 del matí, concentració per a l’inici dels Tres Tombs, als carrers habituals, al voltant de la plaça Castells.

 

A les 12 del migdia, inici dels Tres Tombs. Obrirà la comitiva “La Farola”, la secció d'Hípica dels Mossos d'Esquadra, la carrossa de Sant Antoni Abat seguida de les banderes gremials, pubilla i dames.

 

En el darrer tomb, i des de l’empostissat situat a la Rambla de Sant Isidre, benedicció de totes les cavalleries i animals domèstics presents, a càrrec de Mossèn Xavier Bisbal.

 

A les 4 de la tarda dinar de germanor a l’Hotel Amèrica, d’Igualada.

 

DILLUNS, 20 DE GENER

 

A 2/4 de 8 del vespre i a l’església de la Soledat, missa en sufragi pels socis traspassats.

 

DISSABTE 25 DE GENER

 

A 2/4 de 7 de la tarda i al Teatre Municipal l’Ateneu, ball de socis amenitzat per l’orquestra SOM-HI BAND.

 

A l’entreacte es parlarà amb els banderers i pubilles i es realitzarà el sorteig de tortells entre tots els assistents, gentilesa de les pastisseries: Pla, Closa, Bon Tast i Fidel Serra.

 

DEL 20 DE MARÇ AL 2 D’ABRIL

Exposició del XV Concurs de Dibuix “Surt a veure els Tres Tombs”, als baixos de la Biblioteca Central d’Igualada.

 

DISSABTE 21 DE MARÇ

A les 12 del migdia, als baixos de la Biblioteca Central entrega de premis del XV Concurs de Dibuix Infantil “Surt a veure els Tres Tombs”.

 

DISSABTE 18 D'ABRIL

A les 7 de la tarda a la Sala Municipal d'Exposicions situada al carrer Garcia Fossas, 2, inauguració de l’exposició de fotografies participants en el XL concurs “Típics Tres Tombs 2020” i lliurament de premis.

 

DEL 18 D'ABRIL AL 3 DE MAIG

Exposició del XL concurs “Típics Tres Tombs 2020”, a la Sala Municipal d'Exposicions del carrer Garcia Fossas, 2. L'exposició restarà oberta al públic de dimarts a dijous de 18:30 a 20:30; divendres de 18h a 21h; dissabtes d'11h a 14h i de 18h a 21h; diumenges d'11h a 14h i de 18:30h i de 20:30h.

Els dilluns i els festius laborables la Sala restarà tancada. 

 

DIUMENGE, 31 DE MAIG

A  2/4 de 2 de la tarda, dinar de germanor a la Tossa de Montbui.

 

DURANT LA PRIMERA QUINZENA DE JUNY

Excursió gremial. Properament es comunicarà als associats la data i lloc de l’excursió.