PROGRAMA D'ACTES 2017

 

DIVENDRES 13 DE GENER

A les 12 del migdia, repic de campanes i dispar de morterets anunciant l’inici de les festes d'enguany.

 

A les 8 del vespre al Saló de Sessions de l’Ajuntament d’Igualada, presentació de les Festes Gremials, Banderers i proclamació de les Pubilles.

Els banderers d’enguany seran el Sr. DOMINGO SELLÉS I JORBA, portador de la bandera petita i la Sra. AMPARO SANDIUMENGE I ESCOBEDO, portadora de la bandera gran.

Pel que fa a la pubilla, aquest honor correspon a CARLA PARADELL I BÚRRIA, acompanyada de les seves dames d’honor CLÀUDIA BÚRRIA I RIERA i, ALBA GABRIEL I PUIGGRÒS.

 

L’acte acadèmic anirà a càrrec de JAUME SINGLA I SANGRÀ.

 

 

DISSABTE 14 DE GENER

A 2/4 d'11 de la nit i al Teatre Municipal l'Ateneu, ball de socis amenitzat per l'orquestra MADISON.

A l'entreacte es parlarà amb els banderers i les pubilles i es realitzarà el sorteig de tortells entre tots els assistents, gentilesa de les pastisseries: Pla, Closa, Bon Tast, Fidel Serra i Altarriba.

 

 

DIMARTS 17 DE GENER

A 2/4 de 10 del matí i des de casa la banderera Sra. AMPARO SANDIUMENGE I ESCOBEDO, portadora de la bandera gran situada al carrer Calaf, 9 s’anirà a buscar la bandera petita, portada pel Sr. DOMINGO SELLÉS I JORBA, situada al carrer Bisbe Robuster, 54 acompanyats per la Banda de Música d’Igualada i pels Trabucaires igualadins “Els Voladors”, ens dirigirem a l’arxiprestal Basílica de Santa Maria. També ens acompanyaran la pubilla CARLA PARADELL I BÚRRIA, i les seves dames d’honor CLÀUDIA BÚRRIA I RIERA i, ALBA GABRIEL I PUIGGRÒS.

 

 

A les 11 del matí, es celebrarà el Solemne Ofici concelebrat per l'arxipreste de la basílica de Santa Maria i rector de l'ésglésia de la Soledat Josep Massana, i també pel rector de la Sagrada Família Xavier Bisbal, amb la típica benedicció de panets. Assistirà també a l'Ofici, l'escolapi Andreu Trilla.

 

Hi participaran amb els seus cants l’Schola Cantòrum d’Igualada. Al finalitzar es cantaran els goigs de Sant Antoni.

 

En sortir s’acompanyaran les banderes al seu domicili. Davant de l’Ajuntament i a casa dels banderers s’oferiran balls de Bastons, a càrrec de la colla del Ball de Bastons d’Igualada.

 

 

DISSABTE 21 DE GENER

A 2/4 de 7 de la tarda tradicional cercavila. Primerament s'anirà a buscar la bandera gran a casa de la banderera Sra. AMPARO SANDIUMENGE I ESCOBEDO al carrer Calaf, 9. Seguidament, ens dirigirem al domicili del portador de la bandera petita, Sr. DOMINGO SELLÉS I JORBA, al carrer Bisbe Robuster, 54, per tal d'iniciar la cercavila pels carrers de la ciutat.

 

A l’arribar a casa dels banderers, aquests obsequiaran a tots els presents amb coca i barreja.

 
 

DIUMENGE 22 DE GENER

Des de les 9 fins 2/4 d'11 del matí, esmorzar pels participants forans en els Tres Tombs, a l’esplanada del torrent de Can Masarnau.

 

Des de les 9 a les 3 de la tarda, al Passeig Verdaguer (entre el carrer d'Òdena i el carrer de Santa Caterina), nova edició de mercat tradicional organitzat per Aixopluc.

 

A partir de les 11 del matí, concentració per a l´inici dels Tres Tombs, als carrers habituals, al voltant de la plaça Castells.

 

A les 12 del migdia, inici dels Tres Tombs. Obrirà la comitiva la Secció d'Hípica del Club Esportiu dels Mossos d'Esquadra, seguida de les banderes gremials i les pubilles.

 

En el darrer tomb, i des de l’empostissat situat a la Rambla de Sant Isidre, benedicció de totes les cavalleries i animals domèstics presents.

 

A les 4 de la tarda dinar de germanor. Els comensals seran obsequiats per part del Gremi, amb el tortell de Sant Antoni.

 

 
DILLUNS 23 DE GENER

A les 8 del vespre i a l’església de la Soledat, missa en sufragi pels socis traspassats.

 

 

DEL 24 DE MARÇ AL 12 D’ABRIL

Exposició del XIIè Concurs de Dibuix Infantil "Surt a veure els Tres Tombs", als baixos de la Biblioteca Central d'Igualada.

 

 

DISSABTE 8 D'ABRIL

A les 12 del migdia i a la Biblioteca Central d’Igualada entrega de premis del XIIè Concurs de Dibuix Infantil “Surt a veure els Tres Tombs”.

 

 

DISSABTE 22 D'ABRIL

A les 7 de la tarda a la seu de l'Agrupació Fotogràfica d'Igualada (Plaça de la Creu, 18 baixos), inauguració de l'exposició de fotografies participants en el XXXVIIè Concurs "Típics Tres Tombs 2017" i lliurament de premis.

 

 
DIUMENGE 28 DE MAIG

A  2/4 de 2 de la tarda, dinar de germanor a la Tossa de Montbui.

 

 
DURANT LA PRIMERA QUINZENA DE JUNY

Excursió gremial. Properament es comunicarà als associats la data i lloc de l’excursió.

 

Descarregueu-vos el programa d'actes 2017
PROGRAMA D'ACTES 2017.pdf
Documento Adobe Acrobat [40.4 KB]